Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Naletěl podvodníkovi na sociální síti

KLADENSKO – Nakupujte jen u prověřených prodejců. 

Policisté Obvodního oddělení Kladno – město prošetřují podvod, ke kterému došlo ve čtvrtek 21. ledna 2021. Devětadvacetiletý oznamovatel z Kladna na internetovém prodejním portále komunikoval s jemu neznámým mužem, který prodával herní konzoli PS 5. Poškozený zaslal prodejci částku 16.000,- Kč, načež podvodník s kupcem přerušil veškerou komunikaci a výše zmiňovanou herní konzoli nezaslal. Taktéž nevrátil finance, které mu byly zaslány na účet.

Skutek je prošetřován jako podezření z trestného činu podvodu a jelikož se pachatel dopustil zločinu v době vyhlášeného nouzového stavu vládou ČR v souvislosti s prokázáním výskytu vysoce nakažlivého koronaviru SARS-CoV-2 způsobující nemoc COVID-19, hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

Vzhledem k nárůstu této trestné činnosti důrazně upozorňujeme občany, aby nereflektovali na podobné nabídky a neposílali finanční prostředky neznámým lidem. Tato trestná činnost se velice složitě objasňuje a peníze, které se dostanou do rukou podvodníků, nezíská poškozený zpět v 99 procentech.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
25. ledna 2021

vytisknout  e-mailem