Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nákup nového vozidla

Policisté z oddělené hipologie mají nové vozidlo 

Díky finančnímu daru hlavního města Prahy mají policisté z oddělení služební hipologie nové vozidlo, které bude používáno pro přepravu koní.

Jedná se o vozidlo Scania P 370 s kabinou CP31N. Kabina  vozidla je sedmimístná, což umožňuje přepravu celé jízdní jednotky společně s řidičem. Dále má kabina zvýšenou střechu, stejně jako mají hasičská nebo záchranářská vozidla. Díky speciální nástavbě na převoz koní s bočním vstupem je zde prostor pro 6 koní a velký manipulační prostor, který umožňuje výstup kteréhokoliv koně bez nutnosti manipulace s ostatními. V celém vozidle je navíc kompletní omyvatelná podlaha s vypouštěcími otvory v podlaze.

Vozidlo je vybaveno unikátním kamerovým systémem, který umožňuje posádce sledovat dění kolem celého vozidla, ale i uvnitř nástavby, kde stojí služební koně.

Nástavba též obsahuje sedlovnu přístupnou zadními výklopnými vraty, integrovanou nádrž na vodu s tlakovým čerpadlem, tlakové odvětrání nástavby s odtahem pro zajištění optimálního klima pro koně.

Velmi si vážím spolupráce s hlavním městem Prahou, která přetrvává již mnoho let. Díky daru, který jsme získali, mohlo být zakoupeno speciální vozidlo pro oddělení služební hipologie. Policisté si vozidlo sami navrhli tak,  aby jim co nejvíce vyhovovalo pro jejich službu.  Touto cestou bych velmi rád popřál kolegům, aby jim i jejich čtyřnohým parťákům, vozidlo pomohlo zajistit nejen komfortnější, ale i bezpečnější přepravu a především jim zpříjemnilo jejich službu,“ řekl brig. gen. Tomáš Lerch

Celková cena vozidla i vestavbou pro koně, kterou uhradilo hlavní město Praha je 7 717 380,- Kč.

video: https://www.youtube.com/watch?v=SDrawi4187o a https://www.youtube.com/watch?v=SDrawi4187o

mjr. Eva Kropáčová
23.4.2021

vytisknout  e-mailem