Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nákladní doprava pod policejním dohledem

KUTNOHORSKO – Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na nákladní vozidla a autobusy. 

Policisté Územního odboru Kutná Hora se zapojili do  dopravně bezpečnostní akce, která probíhala ve čtvrtek 11. května 2023.

Policisté se v rámci této dopravně bezpečnostní akce zaměřili především na důkladnou kontrolu zejména dodržování povinností při provozování silniční nákladní a osobní dopravy podle zákona č. 111/1994Sb., o silniční dopravě a mezinárodních předpisů a dohod dodržování tzv. sociálních předpisů (doby řízení odpočinku, bezpečnostních přestávek, manipulace s kontrolními zařízeními –tachograf a paměťovými kartami řidičů, kontroly přeprav nebezpečných věcí podle dohody ADR, kontrolu technického stavu užitkových vozidel, na správné zabezpečení a upevnění nákladu, případně na kontrolu hmotnosti a rozměrů vozidel apod. Současně se i hlídky zaměří na pátrání po osobách, věcech, odcizených vozidlech a problematiku ilegální migrace a převážení drog.

Dopravní policisté v průběhu akce zkontrolovali 154 vozidel a zjistili 14 přestupků v dopravě. Během akce několik kontrolovaných řidičů nákladních vozidel řádně nedodrželi dobu řízení, odpočinek a bezpečnostní přestávku. V šesti případech policisté zjistili nevyhovující technický stav vozidla. V jednom případě řidič požil před jízdou alkoholické nápoje.

Kutnohorští policisté budou v těchto dopravně bezpečnostních akcích pokračovat i v následujících týdnech.

por. Mgr. Vendulka Marečková
12. 5. 2023

vytisknout  e-mailem