Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Najít, neznamená si ponechat

Tábor - Zatajení nálezu peněženky. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Pátráme po osobě, která si nálezem neoprávněně přisvojila dámskou peněženku, kterou její majitelka dle svého oznámení zapomněla v době mezi jednou a půl druhou hodinou odpolední pondělí dne 11. prosince 2017 v telefonní budce ve Varšavské ulici na sídlišti Nad Lužnicí v Táboře. V peněžence se nacházela finanční hotovost v řádu několika tisíců korun. 

Povinností každého je nález odevzdat, a to přímo majiteli. Pokud na něj není kontakt, tak na příslušném městském úřadě, případně na služebně policie. V opačném případě se z poctivého nálezce stane pachatel trestného činu, konkrétně přečinu zatajení věci. Trestní zákoník za takovéto jednání stanoví, mimo jiné, až trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku. Případ šetří policisté místního obvodního oddělení Tábor.

Žádáme tímto každého, kdo se v uvedené době v okolí telefonní budky ve Varšavské ulici v Táboře nacházel a mohl si všimnout osoby, která zde peněženku nalezla, případně by měl k uvedenému skutku další důvodné informace, aby své poznatky předal policistům místního obvodního oddělení na jejich služebně Divadelní ulici či telefonní lince 974 238 700, případně policejní lince číslo 158. Děkujeme.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

13. prosince 2017

vytisknout  e-mailem