Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nadýchal přes tři promile

MĚLNICKO – Z místa nehody ujel, pak tvrdil, že neřídil. 

Dne 6. srpna 2017  odpoledne došlo v obci Kralupy nad Vltavou v  ulici V Pískovně k dopravní nehodě. Řidič vozidla  Citroen Jumper jel ve  směru od obce Chvatěruby do centra obce Kralupy nad Vltavou. Na rovném úseku vozovky v ulici V Pískovně vyjel náhle částečně vpravo mimo komunikaci. Snažil se vyjet s vozidlem zpět na vozovku, dostal však smyk, přejel vlevo do protisměru a následně  mimo komunikaci. Zde prorazil drátěné oplocení a přes přilehlé keře projel s vozem až do prostoru areálu firmy.

Na místo okamžitě po oznámení vyjeli dopravní policisté. Ti však na místě už nikoho nezastihli, protože řidič z místa nehody ujel.

Během velmi krátké doby však vozidlo i s řidičem vypátrali.  Muž nadýchal opakovaně více než tři promile alkoholu. S naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu nežádal.

Řidič, cizí státní příslušník, však tvrdil, že automobil neřídil. Během několika hodin provedeným šetřením hlídka  zjistila, že nehodu opravdu způsobil opilý muž. Ten však odmítl s policisty spolupracovat, proto byl převezen na služebnu, kde mu policisté po vystřízlivění sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě odsouzení hrozí cizinci trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Hmotná škoda na vozidle, oplocení a keři byla vyčíslena na 80 000,- Kč.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
11.8.2017

vytisknout  e-mailem