Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nadýchal dvakrát během hodiny

PROSTĚJOVSKO - Přiznal 10 birellů. 

V úterý 17. září 2019 před dvaadvacátou hodinou kontrolovali policisté v obci Žárovice osobní automobil značky Chevrolet a jeho čtyřiapadesátiletého řidiče. Provedenými dechovými zkouškami policisté u muže změřili hodnoty 0,41 a 0,40 ‰ alkoholu v dechu. Řidič přiznal užití alkoholu a uvedl, že od třinácté hodiny do doby krátce před zastavením vypil deset tzv. „nealko“ piv s obsahem alkoholu do 0,5 %. Na výzvu policistů se poté dobrovolně podrobil odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v prostějovské nemocnici. Další jízdu mu policisté zakázali.

Ve 23:00 hodin pak jiná hlídka jiného policejního oddělení tentýž automobil zastavila a kontrolovala v Anenské ulici v Prostějově. Stejný řidič se opět podrobil dechovým zkouškám, kterými policisté změřili hodnoty 0,16 a 0,14 ‰ alkoholu v dechu. Během několika desítek minut si tak řidič podruhé vyslechl stejný zákaz dalšího řízení.

Muž je pro své jednání podezřelý ze spáchání přestupků podle zákona o silničním provozu. Oba případy budou k dořešení postoupeny příslušnému správnímu orgánu. Ten může řidiči za každý z přestupků uložit pokutu od 2 500 do 20 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od šesti měsíců do jednoho roku.

por. Mgr. František Kořínek

18. září 2019

vytisknout  e-mailem