Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nadýchal bezmála 2,4 promile

LIBEREC – Úzký vztah mezi člověkem, alkoholem a vozidlem aplikoval další cizinec. V Čechách alkohol za volantem tolerován není! 

V pátek 12. dubna podvečer, byla hlídka obvodního oddělení Vápenka povolána k areálu jedné z libereckých firem. Nedaleko jejích prostor se měl nalézat muž, který měl být zjevně pod vlivem alkoholu a do místa přijel se svým vozem.
O několik minut později policisté dorazili do ulice Volgogradská. Během okamžiku spatřili automobil, který stál předními koly v odvodňovací strouze a se zapnutým motorem. U vozu spatřili muže odpovídajícímu popisu. Přikročili tedy ke kontrole zjevně podnapilého cizince. Na dotaz, zda vozidlo řídil, 39letý cizinec uvedl, že ano. Odpověď se mu pravděpodobně v hlavě rozležela v návalu množství nových prožitků, neboť za několik okamžiků trval na opaku. Policisté jej proto vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení. Muž doklady vyndal z interiéru vozu. Strážci zákona jej vyzvali také k provedení dechové zkoušky, což však na místě odmítl. Nezbývalo tedy, než cizince seznámit s dalším postupem.

V doprovodu hlídky 39letý muž doputoval na služebnu obvodního oddělení. Než došlo ke zpracování prvotní administrativy, uběhlo několik desítek minut. Cizinec, kterému zřejmě byla dlouhá chvíle, pravděpodobně přišel na to, že se asi nemá smysl dechové zkoušce vyhýbat. Své útrapy asi nechtěl dále prodlužovat a policistům lámanou češtinou sdělil, že dechovou zkoušku podstoupí. Přístroj opakovaně vykázal hodnoty bezmála 2,4 promile. Další kroky jej zavedly až do policejní cely, v jejímž přívětivém zázemí setrval do následujícího dne.

Po vystřízlivění mu strážci zákona sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svoboda až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

17. dubna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem