Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nadílka pro seniory

Ms kraj - knihu „Černá kronika aneb ze soudních síní“ předali policisté do knihovny  

 

Předání kni II.JPG


Více než 400 výtisků nové knihy s názvem „Černá kronika aneb ze soudních síní“ předali dnes policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Moravskoslezské vědecké knihově v Ostravě. Knihy budou dále distribuovány do všech knihoven v rámci našeho kraje.

O nové knize, kterou vydalo Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, jste byli v minulých dnech již informováni. Publikace je určená seniorům. Obsahuje dvanáct příběhů vycházejících ze skutečných „případů“ a přibližuje nejčastější a nejzávažnější trestné činy, které jsou na seniorech páchány. Hlavním cílem této publikace je zajímavou formou podat starším občanům informace o zásadách bezpečného chování. Každý z dvanácti příběhů je ukončen radou, jak případným kritickým situacím předcházet, případně jak se v nich zachovat. Dlužno dodat, že kniha mohla vzniknout jen díky podpoře Moravskoslezského kraje. Více o projektu naleznete také na: http://www.policie.cz/clanek/cerna-kronika-aneb-ze-soudnich-sini.aspx

 

Předání knih III.JPG

Termín dnešního předání nebyl vybrán náhodně. Děti se dnes dočkají Mikulášské nadílky a senioři možnosti zapůjčení knihy, se kterou se jinak setkají jen v rámci preventivních besed. Slavnostní akce proběhla v prostorách Knihovny města Ostravy za přítomnosti autora příběhů soudce Okresního soudu Ostrava Mgr. Romana Pokorného, a ředitelky Knihovny města Ostravy Mgr. Miroslavy Sabelové. Knihy samotné převzala zástupkyně Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě PhDr. Marie Šedá.

Více než třiceti přítomným seniorům byla představena nejen kniha, ale také doprovodný materiál v podobě informačních letáků. Nechybělo ani čtení dvou povídek, kterého se ujal samotný autor. V rámci programu proběhla také preventivní beseda a následná diskuze, do které se přítomní aktivně zapojovali.

Přestože po celou dobu byli posluchači seznamováni se závažnými tématy, což zajištění vlastní bezpečnosti bezpochyby je, vládla zde příjemná atmosféra. Nejen autoři knihy, ale ani policisté v rámci besed nechtějí seniory strašit. Pouze považujeme za nutné neustále připomínat možná bezpečnostní rizika, a jak se jim bránit nebo jim předcházet, jak již bylo uvedeno. Doufáme, že nová publikace tomu napomůže.

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezkého kraje
5. 12. 2016

 

vytisknout  e-mailem