Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nadával, vyhrožoval, rušil klid

CHOMUTOV - Muže policisté zadrželi, Platil falešnými bankovkami..... 

Nadával, vyhrožoval, rušil noční klid   

Hlídka policistů z Vejprt zasahovala v obci Kovářská. V pátek, v nočních hodinách měl v domě 23letý muž vulgárně nadávat své  přítelkyni. Kromě toho došlo i na rány a nakonec rozbíjel i zařízení bytu. V nadávkách pokračoval i před domem a tím rušil ostatní nájemníky ve spánku. Muž byl zadržen a převezen na služebnu. Uvedené jednání policisté vyšetřují jako přestupek proti občanskému soužití.   

Platil falešnými bankovkami

Chomutovští kriminalisté vyšetřují závažné jednání 25letého cizince. Před čtrnácti dny přijel do obce Vejprty a zaplatil za natankované pohonné hmoty falešnou 50ti Eurovou bankovkou. Druhý den navštívil Vejprty znovu a v místním marketu použil k zaplacení zboží opět padělanou bankovku. Minulý týden v pátek byla podezřelá osoba zadržena na území ČR ve Vejprtech. Muž kriminalistům přiznal, že k placení použil během června postupně celkem sedm padělaných bankovek. Kriminalisté muže obvinili ze zločinu padělání a pozměnění peněz a po nezbytných úkonech byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz státního zástupce byl však ze zadržení propuštěn na svobodu, ač mu za uvedené jednání hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody v rozmezí tři léta až osm let a trvale se zdržuje v SRN.

Jednání zopakoval

Z krádeže je podezřelý 22letý obyvatel Jirkova. Minulý týden přišel do obchodní zóny v Otvicích a tam měl v místní prodejně sebrat kšiltovku. Po následném oslovení vedoucí se k činu přiznal a čepici vrátil. Neúspěchem se však nedal odradit a přešel do dalšího obchodu, kde odcizil různé zboží. Věci uschoval do batohu a z místa utekl. Následné vyšetřování jirkovských policistů prokázalo, že za krádež byl odsouzen v nedávné minulosti k podmíněnému trestu odnětí svobody.

Zloděj v chatě

Majitel chaty v Ondřejově u Perštejna se obrátil minulý týden na  místní oddělení policie v Klášterci nad Ohří a oznámil „nezvaného hosta“. Kdosi vnikl do domu a sebral elektronářadí, kabely a další věci. Celkovou škodu poškozený vyčíslil na 8 tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

18.června  2018

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207    

mob. 724 189 729      

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cv

vytisknout  e-mailem