Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nadace ČEZ pomohla policistům

Jihočeský kraj - Speciální nafukovací stan, přívěsné vozíky určené pro přepravu policejních psů a další potřebné vybavení dnes slavnostně převzali jihočeští policisté. (Hlasová schránka 974 221 116)  

Za přítomnosti hejtmana Jihočeského kraje, ředitele Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a zástupce společnosti ČEZ i elektrárny Temelín proběhla dnes v dopoledních hodinách, v areálu Sportovního klubu policie v Českých Budějovicích, tisková konference k ukončení realizace projektu „Pořízení majetku a techniky pro potřeby řešení mimořádných událostí, ochrany obyvatelstva a krizových situací“, který odstartoval v květnu letošního roku a na který byl Krajskému ředitelství policie Jihočeského kraje poskytnut nadační příspěvek ve výši 4 500 000 korun.


Nadace ČEZ technika III.
Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje v rámci tohoto projektu pořídilo materiál, techniku a vybavení, které bude sloužit policistům v rámci plnění úkolů a povinností v oblasti ochrany obyvatelstva, při provádění záchranných a likvidačních prací v místě vzniku mimořádných událostí nebo krizových situací.
Všichni zúčastnění tak měli možnost při této příležitosti shlédnout nový speciální nafukovací stan, který bude sloužit policistům a ostatním příslušníkům Integrovaného záchranného systému při práci v místech, kde dojde k mimořádné události. Nový stan, však není jediným materiálem, technikou a vybavením, které pořídilo Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje z nadačního příspěvku ČEZ. Služební kynologové ze všech sedmi územních odborů Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje převzali speciální přívěsné vozíky za automobily, které jim usnadní přepravu policejních psů a samotným čtyřnohým cestujícím umožní větší pohodlí. Mezi další techniku pořízenou z finančních prostředků Nadace ČEZ patří výpočetní a záznamová technika a speciální sluchátka určená policistům Zásahové jednotky Jihočeského kraje.


Projekt byl rozdělen do tří částí a to na pořízení logistické podpory policie jako základní složky IZS, jehož předmětem bylo pořízení výše uvedeného speciálního stanu včetně příslušenství a speciálních sluchátek pro policisty Zásahové jednotky. Druhou částí projektu bylo pořízení výpočetní, záznamové a vyhodnocovací techniky pro potřeby dokumentace a vyhodnocování mimořádných událostí a třetí částí projektu bylo pořízení výše uvedených speciálních vozíků sloužících služebním kynologům pro potřeby převážení policejních psů.


Díky novému majetku budou policisté v našem kraji, v rámci plnění svých úkolů a povinností v oblasti ochrany obyvatelstva, zdraví a životů, veřejného pořádku a plnění úkolů v trestním řízení, moci efektivněji a kvalitněji pracovat v místech, kde dojde k mimořádné události a plnit tak své motto „Pomáhat a chránit“.
Společnosti ČEZ i Nadaci ČEZ patří za podporu složek IZS a poskytnutí finančních prostředků na realizaci projektu velké poděkování všech jihočeských policistů.

por. Bc. Lenka Holická
Mgr. Radka Paulová
 

Odkazy do noveho okna

Nadace ČEZ technika

Nadace ČEZ technika 

Detailní náhled

Nadace ČEZ technika II.

Nadace ČEZ technika II. 

Detailní náhled

Nadace ČEZ technika III.

Nadace ČEZ technika III. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem