Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nadace ČEZ opět pomohla policistům

Jihočeský kraj - Nové vybavení má zásahová jednotka i policejní vědci. 

Pro mimořádné události, výjezdy zásahové jednotky i složitou práci v kriminalistických laboratořích potřebují jihočeští policisté nemálo finančních prostředků. Bez pomoci Nadace ČEZ by mnoho potřebného vybavení nešlo pořídit. Spolupráce jihočeské policie a Nadace ČEZ ku prospěchu všech pokračovala i v letošním roce. Díky příspěvku ve výši bezmála 1,5 milionu korun si jednotka policejních profesionálů zásahové jednotky pořídila speciální vybavení do výjezdového vozidla, které zajistí bezpečnu přepravu balistického vybavení a dalšího potřebného materiálu. Zbraně, náboje, trhaviny i těžké balistické doplňky musí být bezpečně uloženy, aby při havárii vozu nezranili posádku.

Vědci z policejních laboratoří, přesněji z odboru kriminalistické techniky a expertiz, musí držet krok s nejnovějšími technologiemi. Z poskytnutých prostředků tak zakoupili kvantifikátor DNA. Na pracovišti DNA totiž končí i mimořádně nepatrné stopy biologického materiálu z místa činu. Vlas nalezený u zavražděného člověka totiž může po podrobném genetickém zkoumání dovést policisty až k vrahovi.

„Se složkami Integrovaného záchranného systému a tím i policí spolupracujeme, jako provozovatel jaderné elektrárny Temelín, dlouhodobě. Jsme moc rádi, že se prostřednictvím finančních příspěvků můžeme podílet na zvyšování bezpečnosti jak obyvatel a návštěvníků jihočeského kraje, tak i samotných policistů.“ Petr Šuleř vedoucí útvaru jaderná komunikace, ČEZ.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz 

28. listopadu 2022

Odkazy do noveho okna

Nadace ČEZ - kvantifikátor DNA

Nadace ČEZ - kvantifikátor DNA 

Detailní náhled

Nadace ČEZ - vestavba výjezdového vozidla

Nadace ČEZ - vestavba výjezdového vozidl... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem