Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nad bytaři spadla klec - aktualizace

KRAJ - Vyšetřovatel rozšířil trestní stíhání 

Vrchní komisař služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje rozšířil v těchto dnech trestní stíhání dvou cizinců (t.č. ve vazbě), o jejichž případu jsme Vás informovali v říjnu 2017 v článku „Nad bytaři spadla klec“.

Dvojice byla nyní obviněna ze zločinu krádeže, z přečinu poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, spáchaných ve spolupachatelství. Policisté jim kladou za vinu, že mají na svědomí dalších 6 případů, při kterých se v době od června do října 2017 vloupali do dalších 12 bytů v Libereckém, Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Společně tak mají mít na svědomí 32 bytů s celkově vyčíslenou způsobenou škodou ve výši cca 1 milion korun. V případě prokázání viny jim tak hrozí až 8 letý pobyt za mřížemi. 

Není rovněž bez zajímavosti, že k doobjasnění jednoho z případů významně přispěla také televizní reportáž o zadržení podezřelých mužů, odvysílaná v celostátní televizi v říjnu 2017, kde jednoho z cizinců poznali svědci. Vyšetřování tohoto případu však i nadále pokračuje.


por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 5. 12. 2017 ve 14:00

vytisknout  e-mailem