Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Načerno odebíral elektřinu

TEPLICKO - I když je v podmínce, elektřinu kradl dál; Odcizená kola; Vykradená auta. 

Načerno odebíral elektřinu

     Až tři roky za mřížemi by mohl strávit 40letý muž z Bíliny, který načerno odebíral elektřinu. Je podezřelý, že začátkem letošního roku odstranil z rozvodné skříně u domu plombu, vyboural část zdiva a připojil se několika kabely k elektrické síti. Vodiče si pak natáhl do domu a skoro měsíc odebíral energii bez připojeného elektroměru. Na vše se přišlo při kontrole, muže to ale zřejmě neodradilo od dalšího podobného jednání, je podezřelý, že se o několik týdnů později připojil znovu a elektřinu načerno odebíral další dva měsíce. Během prověřování dokonce vyšlo najevo, že byl za "černý" odběr elektřiny, kterého se dopustil v loňském roce, podmínečně odsouzen. Vyšetřovatel ho obvinil z přečinu krádeže, celkem měl muž způsobit škodu téměř sedm tisíc korun.

Odcizená kola

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do kolárny v panelovém domě a z místnosti odcizil jízdní kolo v hodnotě dvacet tisíc korun. Kolo zmizelo i ze sklepa v sousední ulici, v tomto případě byla škoda vyčíslena na téměř třicet tisíc korun, v obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

Vykradená auta

     Tři osobní auta vykradl neznámý pachatel v pátek odpoledne u vodní nádrže Barbora. Z vozidel odcizil rádio, oblečení, mobil, doklady a klíče, poškozeným způsobil škodu ve výši téměř třináct tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

20. 8. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem