Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nabourala, ujela, nadýchala skoro tři promile

ZLÍNSKO: Nebylo to poprvé. 

Včera před šestou hodinou večer přijali policisté na lince tísňového volání oznámení o pravděpodobně opilé ženě, která na Jižních Svazích ve Zlíně nabourala jiné auto a odjela. Podle popisu vozidla zjistili, o koho by se mohlo jednat. Vozidlo našli pár minut nato policisté z obvodního oddělení zaparkované před bydlištěm pravděpodobné řidičky. Jednapadesátiletá žena ze Zlína potvrdila, že vozidlo řídila a nabourala do jiného vozidla. Dechová zkouška u ženy ukázala téměř tři promile alkoholu. Policistům tvrdila, že alkohol pila až po příjezdu domů. Odběr krve však odmítla.

Policisté navíc zjistili, že žena má od července vysloven Okresním soudem ve Zlíně zákaz řízení až do konce roku 2019 za řízení pod vlivem alkoholu. V květnu i v srpnu opilá nabourala do stojících vozidel, stejně jako včera. Dechová zkouška v obou předchozích případech ukázala u řidičky podobně vysokou hodnotu.

Dopravní policisté ženu prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

18. října 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem