Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nabourala do stromu

Po dopravní nehodě uzamkla vozidlo a odešla pryč s lahví vodky ve výstřihu. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli v neděli krátce po deváté hodině ranní do ulice Přátelství v Praze 10, kde měl podle oznámení na linku 158 narazit vůz do stromu a řidička z místa odešla. Když přijížděli; policisté na místo nehody, uviděli po krajnici jít ženu, která odpovídala popisu řidičky. Už na první pohled bylo zřejmé, že je žena z největší pravděpodobností pod vlivem alkoholu a navíc měla ve výstřihu za tričkem schovanou láhev vodky. Jejich podezření vzápětí potvrdila dechová zkouška, jejíž výsledek byl více než 2,5 promile alkoholu v dechu. I když podezřelá policisty stále ubezpečovala, že je jen pod vlivem alkoholu, provedený test na omamné a psychotropní látky ukázal opak.  Lustrací v policejních evidencích kolegové zjistili, že řidička nabouraného vozidla má platnou blokaci řidičského oprávnění a tudíž neměla za volantem, co dělat.

Podezřelá policistům stále tvrdila, že řidič od nehody utekl a ona musela vozidlo uzamknout.  Jelikož vůz ženě nepatřil, zeptali se ji, kde ho vzala. Na to jim nedokázala odpovědět, a tak se policisté spojili s majitelem. Ten jim uvedl, že se jedná o jeho známou, která si vůz půjčila bez jeho dovolení. Vzhledem k těmto skutečnostem byla žena omezena na osobní svobodě a převezena na policejní služebnu.

Třiatřicetiletá žena je v současné chvíli podezřelá ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívaní cizí věci, za což ji v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

22. 7. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem