Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nabízela herní konzoli

CHEBSKO – Na účet jí lidé zasílali peníze, konzoli však nikomu neposlala. 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání šestadvacetileté ženy ze Strakonic, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu podvodu spáchaného jak dílem dokonaným, tak ve stadiu pokusu.

Zmíněná žena v období od srpna 2017 až do téměř poloviny března letošního roku měla nabízet na různých internetových portálech k prodeji herní konzoli za účelem toho, aby se neoprávněně obohatila. Herní konzoli k prodeji měla vystavit na dvou portálech, a to vždy pod různými uživatelskými jmény za částky kolem pěti tisíc korun.

Během jejího počínání jí mělo poslat na bankovní účet peníze přes deset osob, kterým způsobila celkovou škodu přesahující 50 tisíc korun. Ani k jednomu člověku se samozřejmě herní konzole od šestadvacetileté ženy nedostala.

Chebští kriminalisté v bytě šestadvacetileté ženy provedli domovní prohlídku, při které byly zajištěny věci používané při páchání trestné činnosti.

Uvedená žena byla v minulosti již několikrát odsouzena za spáchání přečinu podvod. Kriminalisté proto během dnešního dne podají státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby. V současné chvíli je žena umístěna v policejní cele.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Bc. Michal Žáček
29. 6. 2018

vytisknout  e-mailem