Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabízel zhotovení nábytku

MOST - Povedený "řemeslník" jen inkasoval peníze, nábytek nedodal; Mladík okradl jiného o mobil, ptal se na čas. 

Mostecká policie obvinila z přečinu podvodu 32letého muže, který na internetu nabízel truhlářské práce. Podnikavec měl v šesti případech podvést zákazníky. Ti reagovali na jeho zveřejněný inzerát na internetovém portálu, kde se vydával za jinou osobu a nabízel výrobu dřevěného nábytku. Pracovat se dřevem však zřejmě nehodlal, jen měl v úmyslu vylákat od zákazníků peníze. A ty mu byly postupně zasílány předem na bankovní účty. Tam mu přišlo celkem 38 tisíc korun. Dle objednávek měl zhotovit komody, věšáky, skříně, lavice, předsíně, jídelní stoly a další produkty. Poškození mu zaslali zálohy, muž však žádné výrobky nezhotovil a peníze nevrátil. Obviněný si usnesení o zahájení stíhání převzal ve věznici, kde je pro jiný obdobný delikt. Za tyto podvody mu může soud uložit až tříletý trest odnětí svobody.  

Z peněženky mu zmizely peníze
Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 23leté ženě z Mostu. Podle policistů měla Mostečanka odcizit peníze svému bývalému příteli. U muže byla na návštěvě a využila nestřeženého okamžiku a z volně položené peněženky hotovost odcizila. Jednání se měla dopustit i přesto, že byla v posledních třech letech za obdobný čin odsouzena.

V noci se na sídlišti vloupal do auta, policie ho vypátrala
Mostečtí policisté vypátrali muže, který se měl na sídlišti v Mostě vloupat do auta. K tomu došlo v nočních hodinách, kdy 31letý Mostečan měl na ulici za použití násilí vniknout do zaparkovaného vozidla a uvnitř odcizit zde uložený batoh s věcmi. Poškozenému motoristovi vznikla krádeží a poškozením zařízení škoda ve výši 4 000 korun. Lup nebyl zajištěn. Kde skončil, muž policistům nesdělil. Vyšetřovatel ho obvinil z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Za krádež byl obviněný již potrestán.

Nejprve chtěl vědět, kolik je hodin a poté kradl
Na drzého zloděje narazil jeden mladý muž z Mostu. Včera ho krátce po 19. hodině na chodníku na sídlišti Pod Šibeníkem oslovil neznámý mladík, který se jen zeptal na čas. Oslovený se podíval na svůj mobilní telefon. Neznámý toho využil a telefon mu náhle beze slov z ruky vytrhl. Poté se dal na útěk. Poškozený utrpěl hmotnou škodu a krádež ohlásil mostecké policii, která se nyní případem krádeže na osobě zabývá.

nprap. Ludmila Světláková
Most 2. 3. 2018

vytisknout  e-mailem