Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nabízel úplatek 600 tisíc

Cizinec nabídl policistům úplatek 600 tisíc korun za to, že ho pustí na svobodu. 

Policisté z místního oddělení Žižkov se rozhodli v úterý krátce před devátou hodinou večer v Táboritské ulici v Praze 3 zastavit a zkontrolovat vozidlo, ve kterém cestovaly dvě osoby. U řidiče policisté provedli silniční kontrolu, kdy bylo vše v pořádku, ale u spolujezdce policisté lustrací zjistili, že se jedná o osobu, která je na území České republiky vedená jako nežádoucí. Při prohlídce u ní následně nalezli téměř 300 gramů pervitinu, 11 gramů extáze, látku LSD, několik desítek prázdných sáčků určených na distribuci drog, dvě váhy a více než jeden milion hotovosti v různých měnách. Policisté proto cizince na místě omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu.

Poté, co kolegové přijeli na místní oddělení, se je zadržený pokusil uplatit. Policistům nabídl úplatek 600 tisíc korun, kdy ukázal na svou tašku, kde měl hotovost uschovanou. Policisté cizince upozornili, že se jedná o trestný čin podplácení, ale muž jim i přesto úplatek nabízel za to, že ho propustí na svobodu. Policisté razantně odmítli, celé protiprávní jednání zadokumentovali a cizince předali kriminalistům.

Kriminalisté třiačtyřicetiletého cizince obvinili ze spáchání trestných činů podplácení a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu v případě prokázání viny hrozí až desetiletý pobyt, jelikož byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost již soudně trestán. Muž je v současné chvíli stíhán vazebně.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 2. 11. 2023

vytisknout  e-mailem