Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Byla to lest

LITOMĚŘICKO – Nemá dřevo ani peníze... 

V polovině tohoto týdne oslovil jedenaosmdesátiletého muže z Roudnice nad Labem neznámý muž s nabídkou prodeje dřeva na topení. Důvěřivý senior pozval muže k sobě domů a společně vyhlíželi přepravce, který měl údajně dřevo přivézt. Neznámý muž využil nestřeženého okamžiku a nepozorovaně se zmocnil peněz, které měl senior na dřevo připravené. Poté uvedl, že se jde podívat, zda už dřevo nevezou a již se nevrátil. Po jeho odchodu zjistil senior, že byl okraden. V peněžence mu chybělo 9 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté intenzivně pátrají.

Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu, a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů jak vás okrást.
Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu.
Preventivní informace a doporučení naleznete zde.

Nález munice

Oznámení o nálezu munice přijali policisté tento týden na lince 158. Oznamovatel munici objevil v lesním porostu poblíž obce Hrdly. Na místo byli přivoláni pyrotechnici ústecké policie, kteří nalezenou munici převzali a odvezli k likvidaci. Šlo o čtyři kusy granátů z válečného období. V souvislosti s nálezem nedošlo ke zranění osob či škodám na majetku.

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

Nález zatajil?

Lovosičtí policisté pátrají po neznámém muži, který měl ve středu 8. března 2017 v odpoledních hodinách naložit do vozidla psa plemene yorkšírský teriér a odvézt ho neznámo kam. Pejsek se právě v tento den zaběhl svým majitelům. Náhodným svědkem měl být pejsek viděn v prostoru kruhového objezdu u obce Lukavec a zde ho měl také neznámý řidič naložit do kabiny nákladního vozidla a odvézt. Pes slyší na jméno Sam, má svěšená ouška a kratší ocásek. (Viz foto).

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci.

Pokud můžete k výše uvedenému případu poskytnout jakékoliv informace, volejte přímo lovosickým policistům na tel. č. 974 436 701. Za spolupráci předem děkujeme.

Litoměřice, 23. 3. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

Zatajení věci

Zatajení věci 

Detailní náhled

Zatajení věci

Zatajení věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem