Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabídl pomoc seniorce

MOST - Poté jí ukradl z tašky portmonku; Pracovník restaurace okradl hosta; Dvojice se vloupala do prodejny. 

Jeden okradl seniorku, druhý platil její odcizenou platební kartou
Okrást seniorku se neostýchal 31letý muž z Mostu. V Mostě ženě nabídl pomoc s taškou, ze které jí odcizil peněženku s finanční hotovostí ve výši několika tisíc korun. Policie ho vypátrala a obvinila z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Odcizené peníze již kriminalisté nezajistili, ty muž utratil pro svoji potřebu. Obviněný je stíhán na svobodě. V peněžence našel platební kartu, kterou měl předat svému kamarádovi. Ten se ve stejný den na Teplicku pokusil platit za zboží touto kartou, což se mu nakonec nepodařilo. Vyšetřovatel 24letého muže z Litvínova obvinil z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Starší kradl, mladší hlídal
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním 21letého muže a 19letého mladíka z Litvínovska. Ti měli spolu v jedné obci na Litvínovsku rozbít skleněnou výplň okna prodejny smíšeného zboží. Starší z dvojice poté do objektu vnikl, mladší venku hlídal. Z prodejny odcizil různé drogistické zboží a potraviny, vše v celkové hodnotě 12 tisíc korun. O lup se poté dvojice svorně podělila. Starší z dvojice byl již letos odsouzen pro krádež a usnesení o zahájení trestního stíhání si převzal ve vazební věznici, kam ho poslal okresní soud v Mostě.

Pracovník restaurace okradl hosta
Nepoctivě se zachoval jeden zaměstnanec mostecké restaurace. Všiml si volně položeného mobilu, jehož majitelka si odskočila a telefon nechala bez dozoru na stole. Mladá žena po návratu zpět mobil hledala, ale marně. Policisté následně šetřením zjistili, kdo si ho přivlastnil. Muž ve věku 25 let odcizený telefonní přístroj údajně ztratil. Poškozená vyčíslila škodu na částku 3 500 korun. Vyšetřovatel Mostečana obvinil z přečinu nedovoleného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. U mobilu byla totiž platební nálepka jedné banky vydaná na jméno poškozené, se kterou se muž pokusil zaplatit zboží.

Most 21. září 2017
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem