Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na železničním přejezdu se vlak střetl s VW Polo

LIBERECKO - V pondělí odpoledne se stala dopravní nehoda, při níž na nechráněném železničním přejezdu narazil osobní vlak do VW Polo. Řidiče z vozidla skončil v liberecké nemocnici. 

V pondělí odpoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala krátce před čtvrtou hodinou na Frýdlantsku. U obce Hajniště se střetl osobní vlak s osobním vozidlem. Řidič cizí státní příslušnosti jel s vozidlem  VW Polo ve směru od Hajniště na Frýdlant, kdy z dosud nezjištěných příčin zastavil přední částí vozidla na nechráněném jednokolejném železničním přejezdu. Tento přejezd je značen pouze svislým dopravním značením. Ve stejnou dobu tudy projížděl osobní vlak jedoucí z Frýdlantu do Nového Města pod Smrkem. Strojvedoucí sice reagoval na vzniklou situaci tím, že začal intenzivně brzdit, avšak střetu s vozidlem již nestačil zabránit. Vlak přední částí narazil do přední části osobího vozidla. VW Polo bylo po nehodě odraženo z přejezdu zpět na vozovku ve směru na Hajniště.

Nehoda Hajniště
Řidič osobního vozidla utrpěl zatím blíže nespecifikované zranění, se kterým jej převezlo vozidlo rychlé záchranné služby do Krajské nemocnice v Liberci. Ještě před převozem do nemocnice provedli policisté z Nového Města pod Smrkem u obou účastníků této nehody orientační dechové zkoušky na alkohol, jejichž výsledky byly negativní. Na místě zasahovali i hasiči Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Na poškozeném vozidle vznikla předběžná škoda 50 tisíc korun.

Nehodou se i nadále zabývají dopravní policisté.

 
8. 6.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Nehoda Hajniště

Nehoda Hajniště 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem