Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na výzvy policistům nezastavil

MĚLNICKO - Ujet se mu však nepodařilo. 

Hlídka policistů Obvodního oddělení Neratovice prováděla dne 28. června 2016 dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu a veřejným pořádkem ve městě. Když projížděla ulicí 28. října směrem k ulici Vojtěšská, uviděla motocykl, kde seděla spolujezdkyně, která neměla na hlavě helmu. Policisté svůj vůz otočili, zapnuli výstražná zvuková a světelná zařízení, včetně nápisu „stop policie“. Řidič motocyklu však nezastavil, naopak začal policistům ujíždět. Nezastavil ho ani park na náměstí, kde je vjezd motorovým vozidlům zakázán. Policistům se podařilo po několikaminutové honičce motocykl zastavit.

Devětadvacetileté spolujezdkyni udělili na místě blokovou pokuta ve výši 500,- Kč.

Hůře však dopadl řidič, policistům měl proč ujíždět. Není totiž držitelem žádného řidičského oprávnění, navíc z něho byl značně cítit alkohol. Přiznal, že před jízdou požil alkohol, ale dechovou zkoušku či odborné lékařské vyšetření opakovaně odmítl. Vzhledem k tomu, třicetiletý muž je policistům znám a vědí, že je pravidelným konzumentem drog, vyzvali ho k orientačnímu testu nebo odbornému lékařskému vyšetření i na přítomnost jiných návykových látek v těle. To také odmítl. Na místě mu byla zakázána další jízda.

Celý případ pak policisté zpracovali a předali k vyřízení příslušnému správnímu orgánu, který je kompetentní k vyřešení řidičova protiprávního jednání.


 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
15.7.2016


 

vytisknout  e-mailem