Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na vlakovém nádraží ve Frýdlantu vyjádřil své umění

LIBERECKO - Frýdlantští policisté pátrají po neznámém pachateli, který na konci uplynulého týdne posprejoval na nádraží ve Frýdlantu osobní vlak. 

2
Každý někdy rád projeví svůj talent, ale ní k tomu nutné, aby přitom musel ničit majetek druhých.

Zvláštní způsob vyjádření svého umění si vybral neznámý sprejer, který během noční doby z pátku na sobotu během uplynulého týdne vytvořil sprejovými barvami malůvky po celém boku osobního vlaku. Ten stál v noční době odstavený na páté koleji vlakového nádraží ve Frýdlantu. Neznámý umělec zde různými sprejovými barvami vytvořil grafity v podobě nápisů "RGB", "HIPE" a "WALL" .

Škoda, kterou pachatel svým výtvarným uměním způsobil, byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun, ta však bude ještě upřesněna. Na místě byl přítomen policejní psovod se služebním psem, který vypracoval pachovou stopu a dále také kriminalistický technik, který zajistil stopy, které se budou nyní vyhodnocovat. 

4V tuto  chvíli se obracíme s žádostí o spolupráci na veřejnost, zda si někdo z občanů v inkriminované době  tj. od 23,30  dne 28. července do 04,20 hodin dne 29. července nevšiml v prostoru kolejiště, zejména poblíž odstaveného vlaku pohybu nějakých osob. Případné poznatky je možné policistům předávat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo přímo na obvodní odděletí ve Frýdlantu.

Případem se nyní zabývají frýdlantští policisté, kteří v dané věci zahájili šetření k přečinu poškození cizí věci a po pachateli, či pachatelích pátrají. V případě dopadení a pravomocného odsouzení hrozí pachateli jednoletý trest odnětí svobody či zákaz činnosti.


2.8.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem