Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na Vápence hořelo v panelovém domě

LIBEREC - Ve čtvrtek večer došlo k požáru v panelovém domě v ulici Volgogradská. Majitelka bytu, kde bylo ohnisko požáru skončila v nemocnici. Zde následující dny zemřela. 

Ve čtvrtek uplynulého týdne 4. února 2016 vyjížděli složky Integrovaného záchranného systému do ulice Volgogradská v Liberci na Vápence. Na tísňovou linku oznámila jedna z nájemnic panelového domu, která ucítila kouř, že v bytě její sousedky došlo k požáru. Přivolaní hasiči provedli na místě uhašení požáru. Rychlá záchranná služba provedla resuscitaci obyvatelky bytu a následně ji osádka zdravotnického vozidla převezla do Krajské nemocnice Liberec, kde byla 73letá hospitalizována. Na místě provedl za přítomnosti policistů z obvodního oddělení Liberec - Vápenka šetření na místě požáru vyšetřovatel hasičů, kdy v daný den neuvedl konkrétní příčinu požáru a následující den mělo být provedeno ohledání místa za přítomnosti policejního psovoda se služebním psem specializovaným na vyhledávání akcelerantů hoření. 

V pátek 5. února 2016 proběhlo v dopoledních hodinách ohledání místa požáru za účasti policistů obvodního oddělení Liberec - Vápenka, kriminalistického technika, policejního psovoda se služebním psem a samozřejmě vyšetřovatelů Hasičského záchranného sboru. Ohledáním bytu nebyl zjištěn výskyt hořlavin či jiných akcelerantů hoření. Vyšetřovatelé hasičů určili jako ohnisko požáru u postele v obývacím pokoji a jako příčinu stanovili nedbalostní manipulaci s otevřeným ohněm majitelkou bytu. 

Celá událost má však ale tragický konec. Majitelka bytu  na následky požáru, tj. v důsledku nadýchání se splodin o uplynulém víkendu zemřela. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro nespecifikovaný trestný čin dle hlavy I. trestního zákona, tj. trestné činy proti životu a zdraví. Ve věci byla nařízena zdravotní pitva, která by měla stanovit přesnou příčinu úmrtí. Škoda na majetku nebyla zatím přesně vyčíslena. 
 

8.2.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem