Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Na útěku ztratil boty, poté usnul

ORLICKOÚSTECKO – Řidič se zákazem řízení ujížděl a poté i utíkal policistům. Po několika kilometrech ho spícího v lese vyčmuchal policejní pes Felix. 

Případ se odehrál v pátek 15. března krátce po jedné hodině ráno, když si policisté z obvodního oddělení Letohrad v obci Bystřec všimli jedoucího vozidla značky Škoda Favorit, kterému chyběly registrační značky. Ihned, jakmile se policisté za vozidlem otočili, začal výrazně zrychlovat. Řidiče nezastavil ani následný pokyn k zastavení vozidla a před policisty ujížděl. Po chvíli však najel na polní cestu, kde se svým vozem zapadl a tím jeho jízda skončila. Ani poté se ovšem nehodlal vzdát a před policisty utekl do přilehlého lesa. Jeho úprk od auta byl natolik zběsilý, že při něm ztratil obě své boty.  

S ohledem na špatnou viditelnost a rozlehlost lesa si policisté na místo přivolali posilu ve složení psovoda a jeho čtyřnohého parťáka Felixe. Služební pes téměř okamžitě chytil stopu a svého pána po několika kilometrech dovedl až k podezřelému, jenž se uprostřed lesa schoval pod spadlý strom a vyčerpáním usnul.

Policistům se následně potvrdila jejich domněnka, tedy že se jednalo o 29letého muže, kterého již z minulosti znají. Důvodů k ujíždění měl několik. Nejen, že vozidlo mělo registrační značky v depozitu, ale navíc má až do roku 2025 vysloven platný zákaz řízení. Těch má na svém kontě od roku 2018 již pět.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

21. března 2024
por. Mgr. Iveta Kopecká
tisková mluvčí Policie ČR Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem