Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na útěku z ústavu kradl

TEPLICE - Na svědka poštval psa a další zprávy. 

Na útěku z ústavu kradl
     Policisté obvinili ze spáchání několika přečinů teprve 15letého mladíka, který byl od konce listopadu na útěku z výchovného ústavu, kde má soudem uloženou ochrannou výchovu. Na svobodě si „přilepšoval“ pácháním trestné činnosti. V polovině prosince v Bílině odcizil starší ženě z nákupní tašky peněženku s doklady a necelými devíti stovkami a z místa činu utekl, peněženku s doklady zahodil opodál. Začátkem tohoto týdne se vydal krást znovu. V Duchcově vytrhl poškozené z ruky tašku, ve které měla peněženku s finanční hotovostí,a ihned se dal na útěk. Krádeže si však povšiml muž, který nebyl lhostejný a pachatele pronásledoval. Když mladistvého dohnal a vyzval ho, aby tašku vrátil, mladý lapka mu začal nadávat a vyhrožovat. Jakmile muž vytáhl telefon, aby zavolal policii, pachatel na něj poštval svého psa. Napadený zaměřil svou pozornost na zvíře, čehož mladistvý využil, muže udeřil do obličeje a utekl. Přivolaní policisté z obvodního oddělení ihned začali společně se svědkem prohledávat okolí a zloděje po několika desítkách minut dopadli. Mladistvý byl obviněn z přečinů výtržnictví, krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poté byl eskortován zpátky do výchovného ústavu.     
 
Disky ukradl syn
     Až dva roky ve vězení hrozily pachateli, který koncem loňského roku odcizil v Krupce z balkonu panelového domu čtyři disky s pneumatikami, jejichž hodnotu poškozená vyčíslila na 10 tisíc korun. Během vyšetřování případu ale vyšlo najevo, že disky z balkonu odnesl 31letý syn oznamovatelky. Ta využila svého zákonného práva a nedala souhlas s trestním stíháním svého příbuzného, případ byl proto odložen.
 
Taška na sedadle rovná se krádež
     Aktovka odložená na zadním sedadle auta. To byla asi velké lákadlo pro neznámého pachatele, který využil neopatrnosti řidiče a do zaparkovaného a uzamčeného vozidla se vloupal. Kromě tašky přišel poškozený i o fotoaparát , celková škoda přesáhla tři tisíce korun. případem se nyní budou zabývat policisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
Zmizely 4 tlakové lahve
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Krupce odcizil několik tlakových lahví s plynem. Zloděj se vloupal do uzamčeného přístřešku a následně odcizil 4 kusy desetikilových lahví s propan butanem. Poškozená společnost vyčíslila škodu na téměř 6 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za spáchání přečinu krádeže maximálně dvouleté vězení.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 30. 1. 2012 v 6.55 hodin v Teplicích, ul. Jateční za křižovatkou s ul. Křižíkova. Řidič osobního vozidla SEAT Alhambra stříbrné barvy jedoucí ve směru od centra na Řetenice na přechodu pro chodce srazil ženu, která utrpěla těžká zranění ohrožující život.
     Na místě měla podle svědků zastavit i žena s blond vlasy, která řídila osobní vozidlo červené barvy a někam telefonovala. Žádáme tuto svědkyni, která zřejmě viděla průběh nehody a další svědky, kteří by mohli k události sdělit jakékoliv poznatky, aby kontaktovali kriminalisty na tel. č. 974 439 466, nebo na bezplatné lince 158.
 
 
Teplice, 1. 2. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem