Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na útěku spadl do šachty

TEPLICKO - Zloděj smolař; Chtěla si vyrobit pervitin; Objasněná série krádeží... 

Na útěku spadl do šachty

     Až tříleté vězení hrozí 34letému recidivistovi, který se v pondělí večer vloupal do vlakového depa v Teplicích. Měl ale smůlu, protože spustil alarm, což přivolalo zaměstnance drah. Zloděj se dal na útěk, přitom zahodil kufříky s nářadím, které chtěl ukrást. Aby toho nebylo málo, tak nejenže utekl s prázdnou, ale navíc u budovy nechal svůj batoh. K dovršení vší jeho smůly spadl do několikametrové šachty, když z ní celý zkrvavený vylezl, konečně se mu podařilo utéct. Kriminalistický technik poblíž šachty zajistil vzorek krve podezřelého, takže je dost materiálu k případnému srovnání DNA, nebude ale ani zapotřebí, protože průběh vloupání zachytily kamery umístěné uvnitř depa a na záznamu je pachatel dobře vidět. V minulosti několikrát odsouzenému recidivistovi policisté sdělili podezření z přečinu krádeže a během 48 hodin ho budou eskortovat k soudci, který může pachatele poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Na útěku spadl do šachty.mp3

 

Chtěla si vyrobit pervitin

     Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stadiu pokusu byla obviněna 26letá žena z Teplic, která si chtěla vyrobit pervitin. Narkomanka si sehnala nádoby a chemikálie, které se používají k výrobě drog a minimálně v jednom případě se pokusila „uvařit“ pervitin. Vzhledem k tomu, že množství látek, které přidávala do matečné směsi, pouze odhadovala, výsledkem nebyl pervitin, ale produkt, který musela vyhodit. Policisté ženě veškeré věci sloužící k výrobě drog zabavili, v případě, že bude uznána vinnou, jí hrozí až pětileté vězení.

 

Objasněná série krádeží

     Policisté obvinili z přečinu krádeže dva muže ve věku 26 a 28 let, kteří se na Teplicku dopouštěli majetkové trestné činnosti. Starší z obviněných, který už byl v minulosti za krádeže několikrát odsouzen, v polovině května vnikl do zaparkovaného auta, ze kterého odcizil přenosné rádio a dámskou kabelku s doklady a penězi, celkovou škodu majitelka auta vyčíslila na více jak devět tisíc korun. O několik dnů později si vzal na pomoc mladšího komplice, který hlídal na ulici, zatímco starší zloděj se vloupal do suterénu domu, kde ze sklepů odcizil křovinořez a horské kolo, věci pak společně odnesli k němu domů. Hned další den se domluvili, že vykradou nějaké garáže, jedna byla tak dobře zajištěná, že se jim nepodařilo vypáčit dveře, do další už se jim ale vloupat podařilo. Majitele připravili o elektrické ruční nářadí, kalové čerpadlo, žebřík, kompresor a další věci za téměř dvacet tisíc korun.

     Začátkem června starší muž kradl opět sám, v Novosedlicích vnikl do zahrádkářské kolonie, kde se vloupal do kůlny, ze které odnesl dětské elektrické auto, sekačku na trávu, zahradní čerpadlo, nebo elektrické nůžky, nepohrdl ani dětským plastovým domečkem, hračkami, nebo modelem větrného mlýna, v tomto případě byla celková škoda vyčíslena na téměř patnáct tisíc korun. Zatímco mladšímu muži hrozí za krádeže maximálně dvouleté vězení, starší recidivista může s ohledem na svou trestní minulost strávit za mřížemi až tři roky.

 

Úvěr nesplácí

     Z přečinu úvěrového podvodu se bude zodpovídat 60letý muž, který si vzal úvěr, který nesplácí. Prostřednictvím prodejce elektro zboží uzavřel se společností poskytující nebankovní půjčky smlouvu o spotřebitelském úvěru na nákup zboží v hodnotě přes 27 tisíc korun. Při uzavírání smlouvy uvedl nepravdivé údaje o výši svého příjmu, navíc stanovené měsíční splátky nehradí. Včera byl obviněn z přečinu, za který by mohl strávit až dva roky za mřížemi.

 

Přišla o peněženku

     O peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami přišla žena, která se včera odpoledne zastavila v Teplicích na kávu s kamarádkou. V nestřeženém okamžiku jí neznámý pachatel z kabelky pověšené přes opěradlo židle peněženku odcizil a nepozorován zmizel, v případě dopadení se bude lapka zodpovídat ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

 

22. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

Šachta, do které lapka na útěku spadl

Šachta, do které lapka na útěku spadl 

Detailní náhled

Šachta, do které lapka na útěku spadl

Šachta, do které lapka na útěku spadl 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem