Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na ulici vnucoval drogy

MOST - Teď čelí obvinění i za loupež; Strážníkům nadával a vyhrožoval jim.  

Při silniční kontrole strážníkům nadával a vyhrožoval jim
Na slušné chování zřejmě zapomněl 31letý muž z Litvínova. Toho kontrolovala hlídka strážníků při řízení motorového vozidla v obci Janov. Muž na veřejnosti měl přítomné strážníky častovat hrubými a vulgárními výrazy. Následně přistoupil k jednomu z nich a rukama sevřenými v pěst naznačoval, že jen napadne. I poté, co byl převezen na policejní oddělení v Hamru, vyhrožoval strážníkům újmou na zdraví. Vyšetřovatel mostecké policie Litvínovana na základě  výsledků šetření obvinil tento týden z přečinů výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Obviněnému hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Tančící ženu shodila ze stupínku vítězů
Vyšetřovatel mostecké policie minulý týden zahájil trestní stíhání 40leté ženy z Mostecka a obvinil ji z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví. Ta měla na travnaté ploše v jedné obci na Mostecku, kde probíhala kulturní akce, bezdůvodně strčit do jiné ženy, která tam stála na stupínku pro soutěžící a tančila. Poškozená spadla na zem a utrpěla zranění dolní končetiny, se kterým vyhledala lékařské ošetření a byla omezena v obvyklém způsobu života déle jak sedm dnů. Obviněná je vyšetřována na svobodě a hrozí jí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Na ulici nabízel mladíkovi drogy, když neuspěl, chtěl tisíc korun
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů nebezpečného vyhrožování a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 39letého muže z obce na Mostecku. Ten měl začátkem října v Mostě v centru města ve večerní době oslovit poškozeného mladého muže a nabízet mu k prodeji drogu za 200 korun. Oslovený neměl zájem a obviněný následně sáček s látkou, kterou poškozenému vnucoval, rozřízl nožem, vysypal obsah na zem a po muži chtěl tisíc korun. Nožem mával před poškozeným, řval na něj a ten mu nakonec ze strachu vydal 230 korun. O dva dny později se u bytu poškozeného domáhal  u bytových dveří zaplacení peněz. Do dveří kopal a odešel až po pohrůžce přivolání policie. Policisté muže na základě výsledků šetření odhalili, zadrželi, obvinili a vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání. Soud muže ze zadržení propustil. Obviněný, kterému hrozí až desetiletý trest odnětí svobody, je stíhán na svobodě. 

 

Řídil, ač nesměl
Policisté o víkendu v rámci kontroly silničního provozu zastavili v Mostě v ulici Pražská vozidlo značky Audi. Provedeným šetřením na místě bylo policisty zjištěno, že 24letý řidič z Teplicka má od Magistrátu města Teplice vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel a to do roku 2017. Policisté řidiči další jízdu zakázali a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

V herně přišel o tisíce korun
O pár tisíc korun připravil zatím neznámý pachatel jednoho z hostů mostecké herny. Muž byl minulý týden v jednom mosteckém baru, kde hrál na automatech. Zřejmě společensky unaven usnul a toho využil nějaký podnikavec a z kapsy oděvu mu odcizil finanční hotovost. Poškozený událost oznámil na policejním oddělení v Mostě, která se případem krádeže na osobě nyní zabývá a po pachateli pátrá.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 20. října 2016

 

vytisknout  e-mailem