Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na stejném úseku havarovali dva řidiči, každý do jiného stromu

LIBERECKO - V pondělí krátce po osmé hodině večer havaroval na silnici III. třídy mezi Vítkovem a Albrechticemi řidič motocyklu Suzuki a následně ve stejnou dobu a na stejném místě řidič Škody Superb.  

Dopravní policisté vyjížděli v pondělí 15. června 2015 krátce po osmé hodině večer ke dvěma dopravním nehodám, které se staly na stejném úseku silnice III. třídy mezi Vítkovem a Albrechticemi na Frýdlantsku. V prvním případě jel řidič motocyklu zn. Suzuki GSX R 750 ve směru od Vítkova, kdy při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a vyjel vpravo mimo komunikaci. Zde následně narazil do stromu. Osmatřicetiletý řidič při nehodě utrpěl těžké zranění, se kterým jej vrtulník zdravotnické záchranné služby transportoval do Krajské nemocnice Liberec. Vzhledem ke zranění nemohli policisté na místě u řidiče provést orientační dechovou zkoušku na alkohol. Cestou operačního důstojníka zažádali o lékařské vyšetření provedené s odběrem žilní krve.

3

Ve stejnou dobu na stejném místě havaroval i řidič vozidla Škody Superb. Řidič jel ve stejném směru jako motocyklista a při průjezdu stejnou zatáčkou nepřizpůsobil i on rychlost stavu a povaze vozovky a s vozidlem vyjel vpravo, kde čelně narazil do jiného stromu než řidič motocyklu. Jednadvacetiletý řidič a jeho 18letá spolujezdkyně utrpěli zatím blíže nespecifikovaná zranění, se kterými jej zdravotnická záchranná služba transportovala do Krajské nemocnice Liberec, kde byli oba následně hospitalizováni. Dechovou zkoušku nemohli policisté provést ani u tohoto řididiče z důvodu jeho zdravotního stavu. Policisté zažádali v nemocnici o odběr krve. Vozidlo bylo z místa odtaženo na žádost policie odtahovou službou k dalšímu zkoumání, aby byla vyloučena i případná technická závada na vozidle. 

4

Na poškozeném motocyklu vznikla předběžná škoda 55 tisíc korun a na vozidle Škoda Superb předběžná škoda 180 tisíc korun. Nehoda zůstává i nadále v šetření policistů z Dopravního inspektorátu policie Liberec, kteří budou zjišťovat okolnosti nehody.

 
16.6.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem