Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na stavbě u dálnice D6 mizí nafta ve velkém

RAKOVNICKO – Z nákladních vozidel byly odcizeny pohonné hmoty. 

Policisté z obvodního oddělení Nové Strašecí se v poslední době zabývají čím dál častěji s případy krádeží nafty z nákladních vozidel, která jsou odstavená u rozestavěné dálnice D6 v katastru Řevničova. V současné době prošetřují dva takové případy. 

K prvnímu případu došlo v době od 16 hodin 23. února do 6:45 hodin dne 24. února 2020 v katastru Řevničova na 34. km v rozestavěném úseku dálnice D6. Neznámý pachatel ve výše uvedené době poškodil uzamčené víčko nádrže u nákladního vozidla, z níž poté odcizil 250 litrů motorové nafty. Dále u tohoto vozidla poškodil cylindrickou vložku zámku na skříňce na nářadí z boku vozidla, ze které odcizil pracovní klíče a několik popruhů. 

K druhému případu došlo o tři kilometry dál, pravděpodobně taktéž ve výše uvedeném časovém rozmezí, kdy neznámý pachatel odšrouboval neuzamčené víčko nádrže u jeřábu, ze které odčerpal 20 litrů motorové nafty a poté rozbil boční okénka u řidiče i spolujezdce. Těmi se dostal dovnitř kabiny, z níž odcizil brašnu s nářadím, a nakonec rozbil obě přední světla, boční zrcátko u řidiče a sklo u dveří kabiny jeřábu.

Pachatel svým jednáním způsobil na poškození a na odcizení celkovou škodu přesahující 39 tisíc korun.

Policisté nyní po pachatelích pátrají a případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a poškození cizí věci.

Aby se podařilo pachatele dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků těchto událostí.
Poznatky, které by vedly k odhalení totožnosti pachatele či pachatelů, kteří odcizili pohonné hmoty z nákladních vozidel, sdělte na nejbližší policejní služebnu nebo na bezplatnou policejní linku 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
25. února 2020

vytisknout  e-mailem