Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na soud čekají ve vazbě

Karviná - komisař případ ukončil, podává návrh na obžalobu.... 

Policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Karviná ukončil spis a  podává návrh na podání obžaloby. Spis je týká zvlášť závažného zločinu spáchaného ve formě spolupachatelství a je veden proti dvěma obviněným mladíkům ve věku 22 a 29 let z Karviné.
V září 2011 krátce před jednadvacátou hodinou v Českém Těšíně na ulici Odboje starší z pachatelů společně s jinými komplici předpadli v baru obsluhu. Pod pohrůžkou násilí přinutili ženu vydat dva mobilní telefony a peníze. Celková škoda, kterou způsobili zaměstnankyni a firmě činí 17 400 Kč.
Společné případy
Mladíci společně, po vzájemné domluvě, v květnu letošního roku na Fryštátské ulici v Karviné přepadli obsluhu v herně. Nejprve jeden z obviněných ohrožoval obsluhující ženu nožem, udeřil ji pěstí do obličeje a nůž přiložil ke krku. Napadená žena z obavy o svůj život pachatelům vydala bezmála 23 000 Kč, svůj mobilní telefon a cigarety. Před odchodem ženu zavřeli na chodbičku k toaletám. Celková škoda byla vyčíslena na 24 000 Kč.
K dalšímu přepadení došlo na Den dětí letošního roku. Společně v Karviné, městské části Mizerov na Zahradnické ulici, vstoupili do jiné herny. Znovu, s nožem v ruce jeden ze dvojice vstoupil za barový pult a začal ohrožovat obsluhující ženu. Po výhrůžkách a fyzickém napadení získali peníze, telefon a přenosnou televizi. Před odchodem ženu zavřeli na WC. Celková škoda byla vyčíslena na 5 000 Kč.
Ještě v červnu přepadli hernu na Ciolkovského ulici v Karviné, městské části Ráj. Podle stejného scénáře -  nůž, výhrůžky, pěst v obličeji - získali peníze a dva mobilní telefony. Škoda byla odhadnuta na 3 400 Kč.
Oba na soudní přelíčení čekají ve vazební věznici. Za spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže jim hrozí odnětí svobody na dvě léta až deset let.
por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem