Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na sněhu a ledu to méně brzdí

NÁCHODSKO – Snížit rychlost a více opatrnosti se vyplatí! 

Dopravní policisté na Náchodsku vyjížděli jako obvykle v tomto počasí k více než desítce nahlášených karambolů či potíží na silnicích. Někteří řidiči se neumějí s nástrahami zimy vypořádat. Je dost těch, kteří stále jezdí, jako by si nevšimli, že na silnicích leží sníh, okolo vozovek jsou nahrnuty sněhové bariéry a povrch mnohem víc klouže.

Zvěř na silnici
Dvakrát se řidičům pod kola namotala srna, jednou ve tři hodiny ráno v obci Kramolna u Náchoda, podruhé okolo poledne před Novým Městem nad Metují ve směru od Černčic. Ani v jednom případě se řidičům ani osádce nic nestalo, ale zvěř střet odnesla životem.

Rozhled je důležitý
Bez zranění skončila také nehoda o půl deváté ráno v Bohuslavicích, kde řidič Citroenu přehlédl při vyjíždění od krajnice přijíždějící vůz VW Golf. Srážku odnesly karoserie obou vozů a oplocení blízkého domu. Celková hmotná škoda se tak nakonec vyšplhala na 140.000 korun. Policisté vyřešili tuto nehodu na místě uložením blokové pokuty  ve výši 1.500 korun řidiči Citroenu.
 

V zatáčce to klouzalo
Bez zranění skončila i nehoda mezi osobním automobilem a linkovým autobusem v Pěkově mezi Policí nad Metují a Broumovem před jednou hodinou odpoledne. K nehodě došlo při míjení obou vozidel v nepřehledné zatáčce, kdy do sebe vozidla vrazila. Náraz ani jedno vozidlo nevychýlil ze silnice a oba vozy pokračovaly v jízdě dál svým směrem. Na místo nehody se oba později vrátili s dopravními policisty, ale na průběhu a zavinění nehody se řidiči nemohli dohodnout. Ani jeden z řidičů nepožil před jízdou alkohol, na obou vozidlech byla způsoben hmotná škoda, na autobusu 10.000 korun, na fordu 50.000 korun. Okolnosti a míru zavinění nehody objasní až výsledek policejního vyšetřování.

por. Mgr. Eva Prachařová
17. 1. 2017 v 14.50

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

16. 1. Pěkov 

Detailní náhled

Náchodsko

16. 1. Bohuslavice 

Detailní náhled

Náchodsko

16. 1. Bohuslavice 

Detailní náhled

Náchodsko

16. 1. Bohuslavice 

Detailní náhled

Náchodsko

16. 1. Bohuslavice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem