Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na skútru pod vlivem alkoholu

NOVOJIČÍNSKO - události 

Na nebezpečnou jízdu se v sobotních brzkých ranních hodinách vydala devatenáctiletá žena ze Štramberku. Ta usedla na skútr i přes to, že se v danou dobu měla nenacházet pod vlivem alkoholu. Žena vlivem podnapilosti v obci Ženklava nezvládla řízení, narazila do vozidla Renault Clio, stojícího vedle silnice a následně havarovala se skútrem na komunikaci. Policisté po příjezdu na místo ženě naměřili během dechové zkoušky téměř dvě promile alkoholu v dechu. Řidička měla velké štěstí, jelikož na skútr usedla navíc bez ochranné helmy a při pádu utrpěla jen lehké zranění. Nyní ji za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky za mřížemi.  Škoda, kterou způsobila, byla vyčíslena na 70 tisíc korun.

Krádeže kol
Jen za poslední čtyři dny řeší policisté z Nového Jičína dvě krádeže jízdních kol. K první z nich došlo 12. července v dopoledních hodinách v jednom z místních domů s pečovatelskou službou. Dosud neznámý pachatel vnikl do volně přístupné chodby v přízemí, kde odcizil uzamčené elektrokolo značky Liberta, čímž třiasedmdesátileté ženě způsobil škodu v hodnotě téměř 29 tisíc korun.
K druhé krádeži pak došlo během včerejšího večera před jedním z Novojičínských obchodních domů. Pachatel měl po překonání lankového zámku odcizit pánské horské jízdní kolo v hodnotě přesahující šest tisíc korun.
V obou případech se jedná o trestný čin krádeže, za který hrozí až dva roky za mřížemi. Zda má na svědomí oba případy stejný pachatel je nyní předmětem prověřování.

Poškozená kapota
Po neznámém vandalovi pátrají od minulého týdne Novojičínští policisté. Ten měl poškodit střechu a přední kapotu osobního vozidla Škoda Fabia, do kterých vytvořil 10 promáčklin různých průměrů a hloubek. Celková škoda se vyšplhala na 40 tisíc korun. Pachateli nyní hrozí v případě dopadení za přečin poškození cizí věci trest odnětí svobody až na jeden rok.


Nový Jičín 16. července 2019

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

 

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda foto PČR 1.

Dopravní nehoda foto PČR 1. 

Detailní náhled

Dopravní nehoda foto PČR 2.

Dopravní nehoda foto PČR 2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem