Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na silnicích stále rušno

RYCHNOVSKO - Kvůli neukázněným řidičům. 

Dopravní policisté spolu se svými kolegy z obvodních oddělení řešili další prohřešky řidičů.

Pozor na kolony
Hlídka z rychnovské Skupiny dopravních nehod vyjížděla včera v 11:05 na silnici č. I/11. Řidič nákladního auta zn. Ford Transit jedoucí od Častolovic směrem na Čestice se zřejmě plně nevěnoval řízení. Na přímém úseku silnice nestačil zareagovat a bezpečně zastavit kvůli koloně před ním. Narazil tak do zastavujícího osobního auta zn. Suzuki Swift, které jelo před  ním. Po nárazu odvezli záchranáři spolujezdce ze suzuki do nemocnice. K dalšímu zranění osob naštěstí nedošlo. Dechové zkoušky na přítomnost alkoholu, které policisté na místě provedli, vykázaly negativní hodnoty. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 100.000 korun.

Posilněný alkoholem
Řidiče pod vlivem alkoholu zastavila hlídka rychnovských policistů dnes hodinu a půl po půlnoci. U čtyřiadvacetiletého řidiče vozu zn. Volkswagen Passat při běžné silniční kontrole dechovou zkouškou naměřili 2,01 promile alkoholu v dechu. U sebe mladík navíc neměl ani řidičský průkaz. Další jízdu mu proto policisté zakázali a sdělili mu podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zákaz, nezákaz...
Dva řidiči s vysloveným zákazem řízení se projížděli tento týden po silnicích Kostelecka. První, čtyřiadvacetiletý mladík, má zákaz řizení rozsudkem rychnovského Okresního soudu vysloven až do roku 2022, druhá, pětadvacetiletá řidička z Kostelce nad Orlicí, má zákaz řízení vysloven až do roku 2020. Nyní oba čelí podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

por. Mgr. Alena Kacálková
21. října 2016

vytisknout  e-mailem