Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Na silnicích jižní Moravy opět umírali lidé

O řivot přišli včera a dnes tři lidé 

     

   Dnes ve tři hodiny ráno policisté přijali oznámení o dopravní nehodě na 160. kilometru dálnice D-1 ve směru na Prahu. Řidič osobního auta zezadu narazil do před ním jedoucího nákladního vozidla, poté se s vozem přetočil a při tom z něho vypadl jeden z pěti členů osádky, který utrpěl smrtelné zranění. Dálnice D-1 byla v důsledku dopravní nehody uzavřena, policisté odkláněli dopravu na 163. kilometru ve směru na Velkou Bíteš. Kolem půl sedmé ráno se podařilo odstranit z vozovky havarovaná vozidla a dálnice byla zprůjezdněna. Na místě se utvořila bezprostředně po nehodě kolona z vozidel, která přijížděla k místu nehody, následně však policisté zajistili odklon a umožnili vozidlům dálnici opustit.

      Policisté ve Žďáru nad Sázavou vyšetřují také dopravní nehodu, při níž přišel o život padesátiletý cyklista u obce Janovice. K dopravní nehodě došlo krátce před čtvrtou hodinou odpoledne, kdy cyklista vjel do křižovatky z vedlejší silnice a zde jej zachytilo projíždějící vozidlo VW Passat, jehož řidič již nedokázal zabránit střetu.  

   Další nehoda, která si vyžádala smrt se odehrála ve středu  půl osmé  večer v Moravském Krumlově. Zde policisté přijali oznámení o havárii motocyklisty (nar.1965). Muž byl převezen s vážnými zraněními do nemocnice. Zde lékaři bojovali o jeho život, bohužel zraněný muž následkům poranění podlehl.

     Policisté i nadále upozorňují řidiče, aby nepřeceňovali svoje síly a schopnosti, věnovali pozornost řízení a na cesty vyráželi odpočinutí. Mikrospánek způsobený únavou, rychlá jízda, kterou řidič nezvládne nebo nepozornost jsou totiž velmi často okolnosti, které mají za následek ty nejtragičtější dopravní nehody. 

Doplnění: Jednalo se o dopravní nehodu osobního vozidla Škoda Octavia a nákladního vozidla Man. Ve vozidle Škoda Octavia cestovalo pět mužů ze Slovenska. Smrtelné zranění utrpěl čtyřiatřicetiletý muž, jeden ze spolujezdců byl s méně vážným poraněním převezen do nemocnice.

Zvukový záznam: DN2SZ.mp3


vytisknout  e-mailem