Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Na sídlišti došlo k výbuchu podomácku vyrobeného nástražného výbušného systému

HORŠOVSKÝ TÝN - Na případu od včerejších nočních hodin intenzivně pracujeme. 

Včera po dvaadvacáté hodině jsme na tísňové lince 158 přijali oznámení o výbuchu v obci Horšovský Týn, jeden člověk byl zraněn. Na místo vyjelo několik policejních hlídek, vyslán byl i policejní kynolog se speciálně vycvičeným psem, pyrotechnici a výjezd kriminalistů. Kriminalisté s pyrotechniky prováděli ohledání místa činu a jeho okolí, zajišťovali kriminalistické stopy, které budou podrobeny odborným expertizám. Prověřování případu si převzali krajští kriminalisté. Po podezřelé osobě, která tam předmět umístila, policisté pátrají. 
I dnes na místě ve volném prostranství u panelového domu, kde k explozi „podomácku“ vyrobeného nástražné výbušného systému došlo, probíhá další ohledání včetně prohlídky širšího okolí.
V souvislosti s tímto případem žádáme případné svědky, případně poškozené, kterým byla výbuchem způsobena majetková újma, aby nás kontaktovali na tísňové lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně. Stejně tak žádáme řidiče vozidel, kteří Vančurovou ulicí v Horšovském Týně v nočních hodinách z pondělí 19. února na úterý 20. února projížděli a mají k dispozici záznamy z palubních kamer, aby nám tyto záznamy poskytli.

por. Mgr. Dagmar Brožová
20. února 2024

vytisknout  e-mailem