Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Na přechodu porazil studentku a ujel

Pražští policisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po řidiči vozidla, který na přechodu pro chodce porazil osmnáctiletou dívku. 

K dopravní nehodě došlo v pátek 26. ledna 2024 okolo osmé hodiny ranní v Praze 9 v ulici Běluňská. Z dosud nezjištěné příčiny řidič osobního motorového vozidla bílé barvy na vyznačeném přechodu pro chodce přední částí narazil do chodkyně. Dívka po střetu upadla na zem a řidič, aniž by jí poskytl první pomoc, z místa ujel pryč. Dívce na místě pomohla svědkyně celé události, která se o ni postarala. Osmnáctiletá studentka naštěstí neutrpěla žádná závažná poranění, nicméně si její stav vyžádal ošetření u lékaře.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem motorového vozidla, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce až pěti let.

V souvislosti s touto nehodou prosíme svědky, případně řidiče, kteří projížděli místem v daný okamžik se zapnutým záznamovým zařízením, aby se ozvali policistům na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 826.

kpt. Eva Kropáčová
31.1.2024

vytisknout  e-mailem