Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na přechodech se zabydlely Zebry

Náchodská policie se zapojila do celostátní dopravní akce 

02Zebra se za tebe nerozhlédne/Náchod
Začátkem školního roku policie napřela své síly k ochraně malých účastníků silničního provozu – školáků, kteří po dvou měsících opět zasedli do lavic. Aby dopravní a pořádkoví policisté zapůsobili na co nejvíce malých i velkých chodců, pohybujících se zejména ráno a odpoledne po „zebrách“, tedy spisovně řečeno po přechodech pro chodce, naplánovali opět celorepublikovou dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na správné přecházení.
 
Již v několikátém ročníku akce „Zebra se za tebe nerozhlédne“, jejímž partnerem je Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, připravili policisté také společně s Besipem pro chodce drobné předměty s dopravně bezpečnostní tématikou. Předali je dětem i dospělým ovšem jen v případě, že správně přešli vozovku a uměli odpovědět na další policistovy dotazy z dopravy. Nejčastější dotaz, na kterou stranu se nejprve rozhlédnout, když chceme přecházet, odpovídali téměř všichni správně, jen ti menší místo vyjmenování stran většinou raději ukazovali, protože se jim na jazyku pletla levá s pravou.
 
Policisté z náchodského regionu se vydali na přechody v pondělí 5. a v pátek 9. září 2011. Pondělní „Zebru“ zasvětili přechodům přímo v Náchodě, páteční den budou překvapovat chodce v Jaroměři. Vysvětlující policisté se setkali se srdečným zájmem dětských i dospělých chodců. Muže zákona přišel v pondělí 5. září podpořit i pracovník Besipu Petr Hošek, který oděný do reflexní vesty společně s policisty mluvil k lidem o důležitosti správných návyků při přecházení silnice.
 
por. Bc. Eva Prachařová
7.9. 2011 ve 13.30 hodin

vytisknout  e-mailem