Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Na poštu si přišel pro peníze

BŘECLAVSKO: Přepadení mu nevyšlo, skončil v policejní cele. 

Sedlec - Včera po půl třetí odpoledne jsme přijali na tísňovou linku oznámení, že v Sedleci došlo k přepadení pošty. K přepážce přistoupil muž, který požadoval vydání financí. Zaměstnankyni se podařilo utéci do vedlejší místnosti a oknem volala o pomoc. Díky všímavosti místních občanů, kteří se za prchajícím mužem rozběhli, se podařilo policistům během chvíle zadržet 46letého podezřelého, jenž pochází ze Slovenska. Hlídky při provádění důkladného šetření v okolí místa činu narazily na odstavené vozidlo se slovenskou registrační značkou. Za volantem seděl 55letý řidič, který potvrdil, že čeká na svého přítele. I jeho policisté předvedli na policejní služebnu.

Od včerejšího dne se případem intenzivně zabývá služba kriminální policie a vyšetřování, která také zahájila úkony trestního řízení. V průběhu provádějícího šetření kriminalisté zjistili, že 46letý muž má na svědomí i další násilnou trestnou činnost v naší republice. Kolegové zadrženého muže podezřívají, že na přelomu roku přepadl dvě pobočky pošty na Olomoucku. Kromě uvedených prohřešků lze upřesnit, že zadržený muž byl již v minulosti soudně trestán a rozhodnutím soudu mu byl uložen mimo jiné také trest vyhoštění. Přesto uvedené rozhodnutí porušil a několikrát se na území České republiky zdržoval.
 
Druhý muž, který seděl v autě,  podle prověřených informací nevěděl o tom, co se chystá jeho známý podniknout. Vyhověl pouze prosbě svého přítele, který ho požádal o odvoz autem za kamarádem do obce Sedlec, což také udělal. Celou dobu pak na něho čekal v autě, než se vrátí.
Vyšetřovatel provádí nadále úkony trestního řízení a bude podávat podnět k návrhu na vzetí 46letého muže do vazby. Na závěr bychom chtěli poděkovat všímavým občanům, kteří neváhali a pachatele pronásledovali až do příjezdu policie. Jejich pomoci a ochoty si velmi vážíme.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 6. ledna 2015 Sedlec.mp3

vytisknout  e-mailem