Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na policisty muž mířil lukem

JIHLAVSKO: Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu 

Jihlavští policisté vyšetřují případ, který začal pátráním po muži, u něhož vzniklo podezření, že by mohl chtít ohrozit svůj život, a skončil ohrožením policejní hlídky. Když totiž policisté muže vypátrali, ten na ně mířil lukem. Muže, který byl pod vlivem alkoholu, policisté zpacifikovali a skončil na protialkoholní záchytné stanici. Pětatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu.

Případ pro jihlavské policisty začal, když přijali ve středu 4. října před jednou hodinou v noci na tísňové lince 158 oznámení od ženy, která měla obavu o svého známého. Muž za ní nejprve byl a poté jí prostřednictvím mobilního telefonu poslal zprávu, ze které vyplynulo, že by mohl ohrozit svůj život. Policisté zjistili veškeré dostupné informace k pohřešovanému muži a místům, kde by se mohl nacházet nebo pohybovat, a začali po něm okamžitě pátrat. Během několika minut ale volala žena znovu, že se muž vrátil do místa bydliště v Jihlavě. Policisté tedy jeli situaci prověřit. Když policejní hlídka přišla k domu, muž vystoupil ve směru od vstupu do objektu, měl v rukou luk a na policisty mířil šípem s plně nataženou tětivou. Odmítal zanechat svého jednání i přes opakované výzvy. Policisté muže zpacifikovali a nasadili mu pouta. Opilého muže odvezli k lékařskému vyšetření a následně na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Muž měl přes dvě promile alkoholu v dechu.

Prověřování případu převzali kriminalisté oddělení obecné kriminality. Místo činu ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Kriminalisté zajistili luk, šípy a další příslušenství k lukostřelbě. Shromáždili důkazy a na jejich základě zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Jihlavy. „Muž byl obviněn z přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu spáchaného se zbraní,“ řekl npor. Bc. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

10. října 2017   

vytisknout  e-mailem