Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na plese přišli o kabelku se dvěma mobily

JABLONEC NAD NISOU - Jen krátký okamžik stačil zloději, aby na plese ze stolu ukradl kabelku se dvěma mobilními telefony. 

Minulý týden v pátek na plese v klubu v Podzimní ulici v Jablonci nad Nisou využil neznámý pachatel chvilkové nepozornosti mladého páru a ze stolu jim krátce po půl jedenácté během pěti minut ukradl kabelku, ve které měli uloženy dva mobilní telefony, peněženka s finanční hotovostí a svazek klíčů – vše v celkové hodnotě 12.700,- Kč. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na dva roky.

V souvislosti s tímto případem upozorňujeme v právě probíhající plesové sezóně, aby si návštěvníci takových společenských akcí dávali na své odložené věci velký pozor a nenechávali je bez dozoru. Takto odložené kabelky přitahují pozornost zlodějů, kteří si rádi vyčkají na okamžik, kdy je mohou bez povšimnutí odcizit. A samozřejmě pokud už se takových akcí účastníte, platí pravidlo k obsahu takové kabelky – čím méně tím lépe a je také i na zvážení každého, zda je nutné sebou brát mobilní telefony, pokud již dopředu víme, že kabelku s jejím obsahem budeme na plese nechávat například volně na stole.


26. 2. 2017
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem