Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Na Orlické přehradě se prolomil led pod několika bruslaři

Písek - Policisté důrazně varují občany před vstupem na zamrzlé vodní plochy! (Hlasová schránka 974 221 116) 

V sobotu 3. března po 15:00 hodině přijali policisté několik oznámení o prolomení ledu na Orlické přehradě. Do vody spadly 3 osoby, které na Orlické přehradě bruslily. Na místo okamžitě vyjely všechny složky IZS včetně letecké záchranné služby. Díky výborné spolupráci a rychlému zákroku se dvě osoby, pod kterými se led prolomil v místě pod zámkem Orlík, podařilo z vody vytáhnout. Skončily v rukou záchranářů a byly převezeny do nemocnice. Třetí bruslař, který se propadl do vody nedaleko Žďákovského mostu v lokalitě Na Pískách takové štěstí bohužel neměl. Zmizel pod ledem a přes veškerou snahu přítomných složek IZS se jej nepodařilo zachránit.

Na místo posléze vyrazili také policejní potapěči Zásahové jednotky KŘP JčK, kteří ve spolupráci s potapěči Hasičského záchranného sboru pátrali po ztraceném bruslaři. Pracovali do večerních hodin, tělo se však nepodařilo najít. Pátrací akce tak byla přerušena a bude pokračovat dnes.

Policisté z obvodního oddělení Zvíkovské Podhradí zjistili, že zmizelým bruslařem by měl být pravděpodobně muž (38 let) z Kolínska, který vyrazil na přehradní nádrž Orlík na brusle a nevrátil se domů.

V souvislosti s touto tragédií policisté důrazně varují občany, aby v těchto dnech, kdy roste teplota vzduchu, nevstupovali na zamrzlé vodní plochy. Led není již dostatečně pevný a dochází k jeho rychlému odtávání. Není vyloučené, že by se podobná tragedie mohla opakovat. Zvažte proto, zda na nebezpečný led vstoupíte Vy nebo Vaše děti!

Místo prolomení ledu Orlík

Místo prolomení ledu Orlík

Místo prolomení ledu Orlík

Pátrání po utonulém bruslaři Orlík

Pátrání po utonulém bruslaři Orlík

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz

4. března 2018

vytisknout  e-mailem