Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Opavsku muž s detektorem našel tři puškové granáty, dělostřelecký granát a leteckou pumu

CHUCHELNÁ / 18:53, 10. 11. 2012 Pyrotechnici z expozitury Frýdek Místek v sobotu zajišťovali nález několika kusů munice v lese mezi obcemi Chuchelná a Bolatice na Opavsku. Našel je muž s detektorem kovu, pyrotechnici munici zlikvidovali, uvedl pyrotechnik Petr Hulva. 

Nález oznámil na linku 158 muž, který při hledání detektorem kovů narazil na munici z období 2. světové války. Přivolaní policejní pyrotechnici pak na místě zajistili tři puškové granáty, jeden dělostřelecký granát a jednu menší leteckou pumu.

„Celý nález byl silně zkorodovaný a tedy i velmi nebezpečný. Vzhledem ke stavu a charakteru munice policejní pyrotechnici rozhodli o zničení nalezené munice výbuchem a to na nejbližším vhodném místě,“ řekl pyrotechnik.

Pro nálezy munice a nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla. „Předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při jejich nedodržení by mohlo dojít zejména k ohrožení života či zdraví osob,“ dodal Hulva.

Ivana Šlapalová

Zdroj: http://www.mediafax.cz/krimi/4112784-Na-Opavsku-muz-s-detektorem-nasel-tri-puskove-granaty-delostrelecky-granat-a-leteckou-pumu

vytisknout  e-mailem