Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na návštěvě se kradlo

DĚČÍN - Na návštěvě se kradlo; Zmizely věci z automobilu; Kabelka přinesla těžkosti; Motory jsou pryč 

Mobilní telefon a playstation odcizil na návštěvě u svého příbuzného v Rumburku třiadvacetiletý muž. Využil nestřeženého okamžiku a věci byly pryč. Zanechal mu tak škodu přesahující pět tisíc korun a jistě i zklamání. Policisté z místního obvodního oddělení jej včera zadrželi a za přečin krádeže ho odměnili podezřením ve zkráceném přípravném řízení. Výtečník stojí tváří v tvář hrozbě až dvouletého vězení.
 
 
Zmizely věci z automobilu
 
K další naprosto zbytečné krádeži došlo včera v odpoledních hodinách v Děčíně. Neznámý lapka se vloupal do vozidla, ve kterém poškozený nechal peněženku s doklady, platební kartou a mobilním telefonem. Přišel tak o více než devítitisícovou hodnotu. Přitom stačí málo. Nenechávat cennosti v automobilu, protože to není trezor, jak zní známý preventivní slogan. Nezbývá než doufat, že pachatel bude lapen a potrestán a lidé přestanou lehkovážně riskovat a dávat lumpům příležitosti.
 
 
Kabelka přinesla těžkosti
 
Trestní stíhání zahájili koncem týdne děčínští kriminalisté proti sedmatřicetiletému muži. Ten týden před tím odcizil v nestřeženém okamžiku z volně přístupné kanceláře kabelku s kreditními kartami, penězi, doklady a mobilním telefonem. Obviněnému za neoprávněné opatření platebního prostředku a krádež hrozí vzhledem k faktu, že v posledních třech letech byl souzen, až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Motory jsou pryč
 
Z volně přístupného přístavku u jednoho domu v Benešově nad Ploučnicí odcizil včera neznámý nenechavec dva alternátory a pět elektromotorů v hodnotě zhruba devět a půl tisíce korun. Tím riskuje v případě dopadení policisty až dvouleté odnětí svobody. Toť sazba za přečin krádeže, které se dopustil.
 
 
 
 
 
22.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
 

vytisknout  e-mailem