Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na náměstí driftoval s vozidlem

CHOMUTOVSKO - Morový sloup obkroužil čtyřikrát; V centru města střílel z plynové pistole. 

Do křížku se zákonem se dostal mladý cizinec, který o víkendu přijel do naší republiky. Tento dvacetiletý muž se v neděli večer bavil tím, že na chomutovském náměstí 1. Máje driftoval se svým vozidlem značky BMW okolo morového sloupu. Sloup tímto způsobem obkroužil celkem čtyřikrát a smykováním poškodil dlažbu náměstí v délce téměř 140 metrů.

Způsobená škoda byla odborným vyjádřením vyčíslena na více než dvacet tisíc korun.

Policisté podezřelého na místě převzali od hlídky městských strážníků, kteří byli na náměstí vysláni na základě telefonického oznámení. Po noci strávené v cele policisté dotyčnému sdělili podezření z trestného činu poškození cizí věci. Případ byl řešen ve zkráceném přípravném řízení a již byl předán soudu.

V centru města střílel z plynové pistole

Podezření z trestného činu výtržnictví čelí 55letý muž, který měl v pátek odpoledne v centru Chomutova opakovaně střílet z plynové pistole do vzduchu. Ke střelbě došlo nejprve v ulici Farského v blízkosti vstupu do obchodního centra, dále na terase venkovní restaurace, znovu před obchodním centrem a nakonec ještě na autobusové zastávce v ulici Palackého. Událost se obešla bez zranění, na místo přijeli přivolaní policisté a muže zadrželi. Pistoli včetně střeliva zajistili.

Dotyčnému, který dle svých slov střílel na holuby, sdělili podezření ze spáchání zmíněného trestného činu. Soud ho v případě uznání viny může potrestat odnětím svobody až na dva roky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 20. října 2021

vytisknout  e-mailem