Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na MOR se našla tříletá holčička

ZLÍNSKO: Děvčátko bez dohledu pobíhalo mezi opilci. 

Příběh, ze kterého běhá mráz po zádech, se odehrál ve čtvrtek večer ve Vizovicích. Před desátou hodinou nám na linku 158 volal muž, že na Masters of Rock je batole, o které se nikdo nestará. Policisté okamžitě jeli na místo, kde se mělo dítě vyskytovat a tam se dozvěděli následující story:
Ve stánku s občerstvením byl s malým děvčátkem muž, kterého oslovovala „stlejda Vašek“. Festivaloví hosté je tam viděli už ráno, ale teď večer byl muž už poněkud opilý a o dítě se příliš nezajímal. Bavil se s ostatními a pak odešel. Lidé si mysleli, že si jen potřeboval odskočit, ale muž se nevracel. Po více než hodině se rozhodli, že zavolají na linku 158. Malá holčička byla za celý den ušmudlaná a zpocená.
Těsně před oznámením lidí z Vizovic nám ohlásil muž z Kroměřížska, že postrádá svou tříletou dceru, kterou její matka měla dovézt domů v sedm hodin večer, ale doposud čekal marně. Policisté si ihned ověřili, že děvčátko nalezené na rockovém festivalu ve Vizovicích, patří k tomuto oznamovateli. Než si ji tatínek vyzvedl, pobyla dívenka na obvodním oddělení a zpestřila službu kolegům z obvodu. Kromě pití a pamlsků dostala policejní tričko a celá šťastná v něm pobíhala a tancovala a policistům namalovala milý obrázek. Nebála se, neplakala, naopak se smála a povídala, dokud po celém dnu neusnula únavou v náručí svého otce.
Tím ovšem případ nekončí. Je jasné, že musíme vše oznámit příslušnému odboru sociálně právní ochrany dětí a mládeže, který v rodině celou situaci oficiálně prošetří.
Holčičina dvaačtyřicetiletá maminka zastavila naši hlídku ve vizovickém areálu dnes v 2.45 hod., aby oznámila, že postrádá svou dceru...
 
13. července 2012, Jana Macalíková
 
Obrázek pro policisty :-)Obrázek pro policisty :-)

vytisknout  e-mailem