Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na mol opilá matka s devítiměsíčním chlapečkem v kočárku děsila řidiče i kolemjdoucí

ČESKOLIPSKO - Policisté jí naměřili v dechu přes tři promile alkoholu. 

Dopravní policisty, kteří prováděli minulý čtvrtek u zámku v Zákupech kontrolu nákladních vozidel, upozornili motoristé kolem 13. hodiny na opilou ženu, která se pohybuje po místních komunikacích s malým dítětem v kočárku, vrávorá a nebezpečně přitom vstupuje do vozovky. Krátce na to se tato matka s kočárkem golfkami objevila na horizontu na dohled policistům. Ti ji podrobili dechové zkoušce a zjistili, že má v sobě 3,03 promile alkoholu. Žena těžce artikulovala a měla problémy s orientací v prostoru. Na dotaz, kde bydlí, po dlouhém přemýšlení jmenovala svou vesnici, ale rukama ukazovala na opačný směr oproti skutečnosti. Žena přiznala, že ten den pobyla i se svým teprve devítiměsíčním dítětem tři hodiny v restauraci. Neměla přitom pro něj s sebou ale žádné jídlo nebo pití a ve třicetistupňovém vedru nebylo chráněné před účinky slunce jakoukoliv čepičkou.matka komunikuje s dopravními policistymatka komunikuje s dopravními policisty

Dopravní policisté na místo  okamžitě přivolali své kolegy z mimoňského obvodního oddělení a ti matku s dítětem doprovodili do místa jejich bydliště. Tam ji vyzvali k tomu, aby mu připravila sunar. Žena chlapce nechala v kočárku venku policistům a slíbila, že se brzy vrátí s jídlem. Když delší dobu nepřicházela, zkontrolovali ji  a zjistili, že v bytě konzumuje další alkohol a sunar pro chlapce připravovat ještě ani nezačala. Zavolali proto na místo sociální pracovnici, která rozhodla o okamžitém odebrání dítěte a jeho převozu do českolipské nemocnice. V té době se o něj nebyl schopen řádně postarat ani jeho otec, který měl v sobě 1,95 promile alkoholu. Když sociální pracovnice odjížděla s dítětem do nemocnice, jeho opilá matka tvrdě spala a vůbec netušila, co se právě v její rodině odehrává.

Pro dítě bylo velkým štěstím, že se tato žena projevila jako nezodpovědná matka na veřejnosti a před očima policistů, kteří tak mohli včas zasáhnout a zajistit jeho bezpečí.

17. 6. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

Odkazy do noveho okna

matka komunikuje s dopravními policisty

matka komunikuje s dopravními policisty 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem