Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Na místě činu zanechal stopy krve i nedopalek cigarety

BRNO: Odcizené věci z auta zloděj ponechal ve sklepě rodinného domu, kam se také vloupal. 

Brněnští kriminalisté z 10. oddělení v těchto dnech sdělili podezření jednatřicetiletému muži z Brna pro přečiny krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Jedná se o recidivistu, který se v polovině prosince vloupal do vozidla zaparkovaného v ulici Hraničky a odcizil odtud historické součástky policejní uniformy, čímž způsobil škodu majiteli asi dvacet tisíc korun.

Zloděj se následně vypravil do rodinného domu v ulici Lány, kde po rozbití okénka vnikl do sklepních prostor a vzal jízdní kolo v hodnotě patnáct set korun. Původní lup už mu pak  zřejmě přišel nezajímavý a na místě tašku s odcizenými věcmi ponechal. Překvapený majitel se následující den obrátil na policii a věc oznámil.

Kriminalistický technik si při ohledávání místa všimnul stop krve na igelitové tašce a také zajistil čerstvý nedopalek cigarety v blízkosti domu. Specialisté provedli genetickou expertízu a na základě výsledků se podařilo ustanovit podezřelého. Muž má bohatou trestní minulost, v rejstříku trestů má již patnáct záznamů a z vězení byl propuštěn loni v červenci. Nyní ho čeká znovu pobyt za mřížemi a to až na tři roky.

Zvukový záznam:2202.mp3

por. Andrea Cejnková, 22. února 2017

vytisknout  e-mailem