Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na Masters of Rock už se kradlo

ZLÍNSKO: 7 vykradených stanů a 1 vozidlo. 

Hned po svém příjezdu na rockový festival do Vizovic se někteří jeho návštěvníci museli vypořádat s nepříjemnou událostí. Dnes ráno jsme přijali již 7 oznámení o vykradení stanu a 1 oznámení o vykradení osobního vozidla. Policisté řešili mimo jiné více než desítku přestupků v dopravě, jeden řidič přijel bez řidičského oprávnění.

Zloděj ze stanů odcizil především mobilní telefony a peníze včetně peněženek, z jednoho stanu vzal pánské šortky, v nichž byl uložený klíč od vozidla, z něhož potom ukradl mobilní telefon, power banku a peníze. Nejhůř pochodil jednadvacetiletý muž ze Severní Moravy, kterého lapka připravil o luxusní mobilní telefon a pět tisíc korun, které měl ve stanu a celkově mu způsobil devatenáctitisícovou újmu. Ostatní okradené zloděj připravil o jeden až pět tisíc korun.

Z vozidla zaparkovaného v centru Vizovic vzal zloděj po rozbití předního okna peněženku včetně dokladů a platebních karet, mobilní telefon a příruční pokladnu. Osmatřicetiletého muže z Olomoucka tím připravil o více než dvanáct tisíc korun.

Policisté od ranních hodin kontrolují na všech příjezdových cestách do Vizovic řidiče většiny projíždějících vozidel, zjišťují, zda v zavazadlových prostorech nepřevážejí věci, které by mohly pocházet z trestné činnosti a zda se před usednutím za volant neposilnili alkoholem nebo drogami. Díky všímavosti návštěvníků se v noci podařilo policistům zadržet muže, který by některé z nočních krádeží mohl mít na svědomí.

Policejní hlídka ve středu krátce před druhou hodinou ranní zastavila na silnici vedoucí ze Zádveřic do Vizovic pětatřicetiletého cyklistu, který brázdil hlavní silnici nejen bez osvětlení a bez reflexních prvků, ale také pod vlivem alkoholu; policisté mu naměřili 1,44 promile alkoholu.

Znovu upozorňujeme na obezřetnost, peníze, doklady i mobilní telefony mějte neustále u sebe, ve stanu je lepší mít cenné věci schované u sebe ve spacím vaku.

12. července 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem