Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na makovém poli se střídali jak na běžícím páse

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Kriminalisté sdělili už 5 osobám podezření z trestného činu. 

Začátkem června bylo na makovém poli v Odoleně Vodě opravdu rušno... "Návštěvníci" se tam střídali doslova jak na běžícím páse, stejně často tam opakovaně vyjížděli i policisté z Prahy východ.

První z podezřelých, 46letý muž, navštívil makové pole 5. června a neoprávněně tu trhal makové palice máku setého za účelem dalšího zpracování k získání opia. Kriminalisté proto muži sdělili podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což může být potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem.

Muž ale nebyl jediný, kdo se na pole vydal. Jen o dva dny později na místo vyrazila 34letá a 37letá žena. I ony chtěly získat opium, které měly v úmyslu na místě vykouřit. I jim policisté sdělili podezření z trestného činu a hrozí jim stejný trest jako 46letému muži.

Stejný nápad měl i 44letý muž a 36letá žena, kteří se také na pole vydali nařezávat makovice s úmyslem z nich získat opium, ani oni ale policistům neunikli a i jim už kriminalisté sdělili podezření z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
30. června 2023

vytisknout  e-mailem